Zoeken

Waarom je nooit te vroeg kan beginnen met zelfliefde

Bijgewerkt: 11 sep 2020

Wat is het mooiste cadeau dat je je zelf ooit hebt gegeven? Was het die mooie auto, die dure tas of die heerlijke vakantie naar de Malediven? Bijna niemand zal meteen zeggen: zelfliefde. Eerlijk is eerlijk, mooie dingen voor jezelf kopen is natuurlijk ook een vorm van zelfliefde! Maar stel dat je dit helemaal niet kan of wilt?

© Pexels

The toy is mine

Van jongs af aan begon het allemaal: jij wilde de auto/Barbie waar Jim/Lina mee speelde dus pakte je het gewoon! BAM! Zelfliefde! “Ik wil iets waar ik blij van word dus ik ga er gewoon voor!” (H)eerlijk hoe kinderen recht op hun doel afgaan hé? Helaas is dit intens geluksmomentje vaak van korte duur, want daarna komt er weer iets anders waar zij intens gelukkig van denken te worden. Denk aan de snoepjes waar ze dramatisch voor over de vloer rollen in de supermarkt als ze het woord “NEE” horen! Is het niet bijzonder dat een kind alles op alles zet voor zijn of haar geluk en dat wij als volwassenen dit soms nog zo lastig vinden?

Zelfliefde is essentieel

Wat maakt nu werkelijk dat zelfliefde essentieel is?

  1. Je geeft duidelijk je grenzen aan: nee zeggen tegen een ander betekent ja zeggen tegen jezelf

  2. Als je meer van jezelf houdt, dan straal je dat uit en kan je anderen ook laten stralen

  3. Je doet meer dingen die JOU blij maken

  4. Je krijgt (meer) zelfvertrouwen, waardoor je meer risico’s neemt

  5. Je bent je eigen beste vriend(in). Je moet nog je hele leven met je zelf chillen.

Er zijn vast nog 1.978.132 redenen te bedenken waarom zelfliefde belangrijk is. En iedereen vult dit anders in. Zelfliefde kan voor de één een broodje pindakaas zijn in de ochtend terwijl dat voor iemand anders lekker hardlopen kan zijn. Ontdek waar jouw hart sneller van gaat kloppen en doe dat (nog) meer! Je kan nooit teveel liefde ontvangen. Ooit iemand horen zeggen: “I’ve got too much self love”?!

Gelukkig zijn met en op werk is ook zelfliefde

Als zelfliefde betekent dat je dingen doet waar je blij van wordt, hoe komt het dan dat sommige mensen nog steeds ergens werken waar zij niet gelukkig zijn? Waarom gaan mensen steeds vaker over hun eigen grenzen op het werk? Stel jezelf de vraag wat jij nodig hebt op werk om je prettiger te voelen? Je kan en verdient veel meer, dus GO FOR IT! Waarom zou je elke dag ergens zijn of dingen doen waar je niet gelukkig van wordt? Als een vriend/vriendin in zo'n situatie zit zeg je toch ook: Stop hiermee, je verdient beter! En laten we wel realistisch blijven, je HOEFT niet elke dag super happy te zijn op werk. Waar het wel om gaat is dat je doet waar je van gaat groeien en bloeien!


Just like a beautiful flower, want dat ben je!

Hier wat tips and tricks voor meer zelfliefde op werk:

  1. Daag jezelf meer uit en ga aan de slag met die “lastige” klus

  2. Geef duidelijk je grenzen aan op je werk

  3. Wees niet te streng voor jezelf, als iets niet lukt is dat niet erg. You tried!

  4. Geef jezelf vaker complimenten (Yessss, I did it!) en beloon jezelf!

  5. Begin je dag met een positieve mindset, want dan is je gevoel beter, je werkt dan prettiger en het gevolg daarvan is dat je een fijne werkdag hebt. De kans is groter dat je de volgende dag weer met een positieve mindset start.

De enige die controle heeft over jouw werkgeluk, ben jij zelf! Gun jezelf veel meer en neem geen genoegen met minder! Ga sushi eten als je daar trek in hebt, zeg nee tegen vrienden omdat je liever bank wil hangen en ga voor die baan waar je van droomt! Zoals RuPaul zei: 'If you can’t love yourself, how in the hell you gonna love somebody else?!' It all starts with the beYOUtiful YOU.

Dit artikel is geschreven door Whitney Telgt. Whitney geeft trainingen aan kinderen die het moeilijk hebben thuis, werkt als fashion styliste, heeft een training ontwikkeld over zelfliefde “My Self Love” en is bezig om trouwambtenaar worden. Whitney doet vooral waar zij blij van wordt en wil mensen helpen meer van zichzelf te houden aan de binnen en buitenkant. Volg Whitney op Instagram voor een dosis self love tips.

296 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Take Care of Your Selfie | Andries Copierstraat 102, Amsterdam |  Tel: +31 (0)6 14 06 87 73 | info@takecareofyourselfie.nl