Zoeken

Weet dat je altijd van gedachten mag veranderen: in gesprek met Sabine Kuijpers

Bijgewerkt: 17 jun 2020

Sabine is de eigenaresse van Casa Basic Flow, een inspirerende plek in Aerle Rixel waar je je thuis voelt. Ze heeft een prachtig aanbod van lessen, cursussen en workshops gericht bewustwording en persoonlijke groei. We zijn heel blij dat Sabine haar kijk op self-care met ons deelt.


© Nicole Warringa

Sabine, was er een moment in jouw leven dat je besefte dat het belangrijk is dat jij goed voor jezelf zorgt? "Ja, dat was er zeker. Toen ik mijn onderneming startte heb ik in het begin teveel gegeven door altijd maar door te gaan en niet goed voor mezelf te zorgen. Ik herinner een bijzonder moment na een

yogales in de Casa: ik stond achter de balie te kijken naar de mensen die helemaal blij waren na de les, heerlijk een kopje thee zaten te drinken en gezellig aan het kletsen waren. Dat was mijn doel en dat had ik behaald! Ik was alleen compleet vergeten om onderweg naar mijn doel, goed voor mezelf te zorgen. Ik stond helemaal leeg achter de balie en besefte dat dat niet langer zo meer kon. Een andere yoga docente heeft toen een week lang al mijn lessen gegeven zodat ik zelf even kon uitrusten en bij kon tanken. Ik was er gelukkig op tijd bij."

Wat houdt self-care voor jou in?

"Dat ik meer dingen in de week doe of laat zodat ik energie krijg of behoud. Ik stap dan zelf op de yogamat, ik volg een jazz- of moderne dansles, ik lees een boek of ik doe even helemaal niets. Ik zorg er altijd voor dat mijn agenda zo leeg mogelijk blijft naast werk-gerelateerde afspraken. Op deze manier is er meer ruimte voor spontane dingen of om juist even niets te hoeven. Op deze manier heb ik ook meer ruimte om creatief te zijn en concepten uit te werken. Daar krijg ik niet alleen energie van, maar ook rust."


Wat doe je op een dag dat je voelt dat je extra goed voor jezelf moet zorgen?

"Ik zeg de afspraken die niet noodzakelijk zijn af zodat ik ruimte voel om rust te pakken. Ik doe dan helemaal niets of ik maak mijn hoofd leeg door op de fiets te stappen en te gaan fietsen zonder te weten waar naartoe."


Wat is jouw selfcare tip voor de lezer?

"Durf nee te zeggen. Weet dat je altijd van gedachten mag veranderen en dat je daar geen reden voor hoeft te geven. En daarnaast: je lichaam is veel slimmer dan je hoofd, durf te varen op jouw intuïtie."

Wil je meer leren over hoe je goed voor jezelf kunt zorgen? Bestel dan hier De Ultieme Self-Care Gids!


156 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Take Care of Your Selfie | Andries Copierstraat 102, Amsterdam |  Tel: +31 (0)6 14 06 87 73 | info@takecareofyourselfie.nl