Zoeken

Vijf tools om jouw werknemers te ondersteunen zonder budget

Bijgewerkt: 13 jul 2020

Het zijn uitdagende tijden waar er veel in budgetten wordt gesneden. Dit hoeft echter niet te betekenen dat er niets meer voor werknemers gedaan kan worden. Het is tijd om creatief te worden. Zet de (mentale) gezondheid van jouw werknemers op nummer één, met of zonder budget. Laat je inspireren door deze vijf tools.

Tools werknemers stress preventie

Buddy systeem

Creëer een gedeelde verantwoordelijkheid voor de (mentale) gezondheid van je werknemers door het introduceren van een buddy systeem. Werken in een buddy systeem is waardevol voor mentale veerkracht. Dit helpt om elkaar steun te bieden en stress te reguleren. Stimuleer gesprekken over de reactie op de huidige situatie en waar de ander behoefte aan heeft. Faciliteer oog en zorg voor elkaar. Buddies hoeven de problemen van de ander niet op te lossen maar het doel is dat er naar elkaar geluisterd wordt. Niet alleen stress speelt momenteel een rol, eenzaamheid of angst komt nu ook veel voor. Als werkgever sta je er niet alleen voor, doe het samen!


Benut talenten

Benut de creativiteit en talenten binnen de onderneming. Inventariseer of er werknemers zijn die een yogales kunnen verzorgen, een meditatie kunnen begeleiden, een home workout willen bedenken of een online tekenles willen geven. Er is meer talent dan je denkt, maak hier gebruik van! Tevens een geweldige manier om elkaar beter te leren kennen.


Doe mee aan onze self-care challenge!

Wij hebben een 21 dagen self-care challenge gecreëerd om self-care gemakkelijk in jouw en het leven van je team te implementeren. Meld je aan als bedrijf of team en ontvang 21 dagen lang uitdagende challenges voor jou en je team.

Lees ook:

Waarom je juist nu goed voor je medewerkers moet zorgen

Plan een wandeling in de buitenlucht in

Moedig werknemers aan om dagelijks naar buiten te gaan voor een wandeling of workout. Om ervoor te zorgen dat er op werkniveau tijd voor is kun je dit inplannen in de agenda’s van je werknemers. Beweging, zonlicht en frisse lucht zorgt voor het vrijkomen van endorfine, het gelukshormoon waar nu sterk behoefte aan is.


Implementeer dankbaarheid op kantoor

Deel jouw Top drie op gebied van dankbaarheid- tijdens een terugkomend overleg. Gebruik deze tijd om van mens tot mens met elkaar te verbinden. Het delen van de dingen waar jij dankbaar voor bent is persoonlijk, kwetsbaar en menselijk. Deze aspecten zorgen voor een diepere verbinding met elkaar.


Wil je jouw team trakteren op een inspirerende workshop? Klik hier voor de opties.

51 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven