Zoeken

Vier nieuwe inzichten die jouw leven mooier maken

Bijgewerkt: 29 nov 2019

Eén van mijn favoriete schrijvers is Don Miquel Ruiz. Zijn boek ‘The Four Agreements’ vertelt hoe je van je oude, aangeleerde overtuigingen afkomt door je brein een reset te geven. Door dit boek ben ik mij erg bewust geworden van mijn denken waardoor ik mezelf steeds verder ontdek.


Daarnaast heeft het voor veel rust en meer zelfliefde gezorgd en dat gun ik iedereen! Vergeet dus alles waar je in gelooft en leef vanaf nu volgens onderstaande 'regels' voor een mooier en lichter leven.Wees onberispelijk in je woorden

Wees onberispelijk in de woorden die je uitspreekt naar anderen, maar ook in de woorden die je jezelf de hele dag vertelt. We zijn meestal een stuk beter in het liefdevol toespreken van een ander dan onszelf, dat is toch wel een gek gegeven. Ik ben kritisch gaan kijken naar hoe ik mijzelf gedurende de dag toesprak en dat was schokkend. Ik vertelde mezelf dat ik niet slank genoeg was als ik in de spiegel keek en strafte mezelf als ik iets beter had kunnen doen. Dit boek heeft me bewust gemaakt van hoeveel impact de negatieve gedachten hadden op mijn zelfbeeld en daardoor op de keuzes die ik maakte. Door de bewustwording en het shock effect ben ik hier nagenoeg direct mee gestopt. Het heeft een positief effect op mijn humeur, de keuzes die ik maak en de relatie die ik met mijzelf en anderen heb. Last but not least, wees je ook bewust van de woorden die je uitspreekt naar anderen. Woorden kunnen een leven lang impact op iemand hebben, dus kies zorgvuldig je woorden uit.


Doe geen veronderstellingen

Zelfs als je tien jaar dezelfde partner hebt, weet je nog steeds niet wat de ander écht denkt. Ieder persoon heeft zijn of haar belevingswereld en die is echt anders dan die van jou. We zijn vaak bang om een beslissing te maken, omdat we al bezig zijn met het invullen hoe de wereld om ons heen hierop zal reageren. Zo zonde, hierdoor leef je bewust of onbewust niet jouw eigen leven. Als we bang zijn voor reacties van anderen kan dit zomaar resulteren in het niet maken van een beslissing of uit de weg gaan van situaties. Ik vind het een vrij geruststellende gedachte dat ik er nooit achter zal komen wat iemand anders denkt en daarom ben ik gestopt met het doen van aannames (uiteraard lukt dit niet altijd). Probeer die aannames te observeren zodra je ze opmerkt en laat ze vervolgens los. Het dient jou niet en het doet meer kwaad dan goed.


Vat niets persoonlijk op

Hoe bevrijdend voelt het als ik zeg dat alles wat iemand anders zegt of doet niets met jou te maken heeft? Ik voelde mij in ieder geval enorm opgelucht toen ik dit las en het ging toepassen. Alles wat iemand doet of zegt, doet diegene vanuit zijn of haar overtuigingen. Iedereen leeft toch in zijn eigen wereld en met een eigen waarheid. Iedereen heeft zijn eigen geschiedenis en ervaringen die hen vormt. Wat iemand tegen jou zegt, zegt niet zoveel over jou maar met name over de ander. Het gaat erom hoe jij over jezelf denkt en dan doet het er niet meer toe of iemand iets naars of aardigs over jou zegt… jij vat dit niet persoonlijk op, respecteert deze mening en weet wie je bent.


Doe altijd je best

Doe altijd je best, niet meer en niet minder. Alles leeft en alles verandert continu. Altijd je best doen betekent dat je soms hoge kwaliteit levert en de andere keer iets minder. Dit wordt flink beïnvloed door jouw humeur, ook die verandert continu van uur tot uur en van minuut tot minuut. Als je altijd je best doet, kun je jezelf niet beschuldigen of veroordelen. Doe altijd je best in alles, ook in het toepassen van deze nieuwe inzichten. Als dat een dag niet lukt: jij hebt je best gedaan en morgen is er een nieuwe dag om weer je best te doen. Er is geen enkele reden om jezelf te straffen.


Schrijf deze nieuwe inzichten op en hang het ergens in huis zodat jouw brein dit opslaat en je dit makkelijk kunt gaan toepassen. Je kunt Don ook volgen op Instagram zodat deze inzichten vaak voorbij komen of koop zijn boek.


Take Care of Your Selfie door het toepassen van deze nieuwe inzichten!

Redactie: Daphne Schaufeli

236 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Take Care of Your Selfie | Andries Copierstraat 102, Amsterdam |  Tel: +31 (0)6 14 06 87 73 | info@takecareofyourselfie.nl