Zoeken

Self-care guide voor het zuiden

Carnaval is voorbij, dus tijd om weer voor je Selfie te zorgen! Maandelijks inspireren we jou met verschillende self-care activiteiten, zorgvuldig geselecteerd door het Take Care of Your Selfie-team. Hier lees je onze tips voor de maand maart.


All-in-one: Yoga Centrum Adhouna

Wil je even goed ontspannen, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, diep in het verre zuiden kun je uitzoeken wat het beste bij jou past. Yoga, mindfulness, biodanza of massages – voor elk wat wils!


Yoga Centrum Adhouna is gevestigd in Brunssum.

Meer informatie vind je hier.


1 maart: Happy Flow XL

Sinds oktober 2019 organiseren Floris en Emile zogenaamde Happy Flow sessies, waarbij een positieve mindset en een gezond lichaam centraal staan. Op 1 maart kun je meedoen aan een XL-themasessie. Een voorproefje: “Geïnspireerd op de kwaliteiten van het hout element gaan we een reis maken waardoor jouw lichaamsbewustzijn wordt vergroot en je authentieker contact maakt met anderen. We behandelen een stukje theorie van het hout element, doen verbindingsoefeningen, beleven Qi gong (Chinese bewegingsoefeningen), gaan dansen, de leverklank laten horen en mediteren met klankschalen. Een samenspel tussen yang en yin, van bewegen tot stilstaan, van uitbundig tot ingetogen, waarbij we uiteindelijk komen tot een fijn samenzijn.”


Tijd: 13:00 - 16:00 uur

Prijs: 30 EUR

Tickets bestellen doe je hier.


6 maart: Yoga Nidra les in Aarle-Rixtel

Wij van Take Care of Your Selfie zijn groot van van de rustige yoga varianten. Volg deze les bij Casa Basic Flow in Aarle-Rixtel. Yoga Nidra Betekent letterlijk slaap (nidra) in verbinding (yoga). Het is een geweldige systematische methode om diep te ontspannen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Terwijl je lichaam in een diepe ontspanning zakt, blijft je geest in een meditatieve staat tussen waken en slapen in. In deze fase wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd en worden geest en lichaam geheeld. Er wordt zelfs gesteld dat een Yoga Nidra van een uur overeenkomt met vier uur slaap.


Tijd: 19:30 - 21:00

Locatie: Casa Basic Flow in Aarle-Rixtel

Prijs: 17 EUR ->met de code: TCOYSxBasicflow krijg je 2,50 EUR korting!

Mail naar info@basicflow.nl om jouw plekje te reserveren.


8 maart: Retraite met yoga, massage én eten

Maak je agenda leeg op 8 maart, want die dag is helemaal van jou. Je kunt dan namelijk op mini retraite in Den Bosch, compleet met yoga, meditatie, een massage én een ayurvedisch diner Tijdens deze retraite gaat het erom dat je je hoofd even kunt laten rusten, en dat kan precies zijn wat jij nodig hebt in een drukke periode.


Tijd: 10:00 - 19:30 uur

Locatie: Studio Manna in Den Bosch

Prijs: 97 EUR -> Stuur een mailtje naar info@studiomanna.nl om een kaartje met 10 EUR korting te boeken.

Week 12: Dutch Happiness Week

Sinds 2015 wordt in omgeving Eindhoven en Tilburg een week georganiseerd die in het teken staat van geluk. Dit jaar kun je van 14 tot en met 22 maart terecht voor lezingen en workshops! Zo kun je bijvoorbeeld op 16 maart in bibliotheek LocHal in Tilburg een lezing bijwonen van Walter Vermeer over zijn eigen zoektocht naar geluk.


Locatie: Omgeving Eindhoven en Tilburg

Wil je meer over deze lezing of andere activiteiten weten? De agenda van dit evenement vind je hier.


19 maart: Self Care Avond: Energetische behandeling

“Een energetische behandeling breng de gedachten stroom tot stilstand en creëer rust in je hoofd en lichaam voor een optimale energiebalans” – klinkt dat je nou goed in de oren? Dan kun je op 19 maart kun je (ook weer in het kader van de Happiness Week) een behandeling krijgen door Laura van Bewust Veerkrachtig. Gegarandeerd dat je daarna met nieuwe energie weer op pad kunt!


Locatie: Bewust Veerkrachtig in Vlodrop.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@bewustveerkrachtig.nl.


29 maart: Meditatie ochtend in Aarle-Rixtel

Waarom eigenlijk mediteren? Dit zijn de voordelen op een rijtje:

  • Mediteren verminderd stress. Je krijgt er het gevoel van dat je meer tijd hebt. Er is een bekende uitspraak die bij veel meditatie sessie wordt gebruikt: “Heb je genoeg tijd om te mediteren, mediteer dan 10 minuten. Heb je geen tijd om te mediteren? Mediteer dan een uur!

  • Je voelt je kalmer, liefde voller en meer in balans.

  • Het helpt bij gevoelens van angst en depressie.

  • Je bloeddruk verlaagt en je zenuwstelsel komt tot rust.


Tijd: 11:00 - 12: 15 uur

Locatie: Casa Basic Flow, Aarle-Rixtel

Prijs: 15 EUR, met de code: TCOYSxBasicflow krijg je 2,50 EUR korting!

Mail naar info@basicflow.nl om jouw plekje te reserveren.


Deze guide is met liefde samengesteld door Nina van de Vinne.

39 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Take Care of Your Selfie | Andries Copierstraat 102, Amsterdam |  Tel: +31 (0)6 14 06 87 73 | info@takecareofyourselfie.nl