Zoeken

Self-care guide voor het Zuiden

Bijgewerkt: 3 feb 2020

Woon jij onder de rivieren? Dan hebben wij goed nieuws! Maandelijks inspireren we jou met verschillende self-care activiteiten, zorgvuldig geselecteerd door het Take Care of Your Selfie-team. Hier lees je onze tips voor de maand februari.


Workshop Yoga Nidra

Zin om écht te ontspannen? Op 7 februari. vindt de workshop Yoga Nidra plaats. Yoga Nidra Betekent letterlijk slaap (nidra) in verbinding (yoga). De voordelen van deze vorm van yoga zijn een verbeterd slaappatroon, minder stress, meer zelfvertrouwen, een betere concentratie, het kan psychologische wonden helen en een gevoel van blijdschap creëren.

Dit evenement vindt plaats bij Casa BasicFlow nabij Eindhoven. Meer informatie vind je hier .


Iedere woensdagavond: Salsa

Tijd om met je voeten van de vloer te gaan, want iedere woensdag- en vrijdagavond kun je (gratis) salsadansen in Maastricht! Wist je namelijk al je van dansen niet alleen fitter wordt, maar dat het enorm goed is voor je humeur én stressverlagend werkt? Ook als je nog niet eerder hebt gedanst, zijn deze ‘socials’ de ideale manier om kennis te maken met de salsawereld.

Op woensdag kun je terecht bij Danscentrum Bernaards, en je kunt via deze link een kijkje nemen op de website. Ook het StayOkay Maastricht organiseert op vrijdag een salsa-avond o.l.v. Ruby Pure Latin.

Begeleide meditatie

Meditatie is een mooie manier om je stresslevels te laten zakken en om je continue gedachtenstroom te filteren. Elk begin is moeilijk, en het is helemaal niet erg als je snel afgeleid raakt tijdens je eerste meditatiesessies. Juist daarom kun je vanaf 20 februari elke maand begeleid mediteren. Dat helpt niet alleen tegen de afleiding, maar brengt je ook nog eens in contact met gelijkgestemden!

Puur, Uniek, Rebels, Authentiek. Dat is PURA yoga in Roermond. Het evenement en tickets vind je hier.


Coffee & Cake: Inzicht en ontmoeting

Helaas voor de heren, want deze ochtenden zijn speciaal voor vrouwen die met levensvragen bezig zijn en hier meer over willen weten en er zelf mee aan de slag willen om een positieve verandering in hun leven te krijgen. Elke ontmoeting heeft een ander thema waarmee je met een groep aan de slag gaat. Zo leer je dat je niet de enige bent die tegen dingen aan loopt en heb je wellicht iets aan tips van een ander – uiteraard onder het genot van een kopje koffie. De thema’s in februari: Dankbaarheid op 7 februari en Geluk op 12 februari.

Coffee & Cake wordt gehost door C Colours vindt plaats bij MCR in Roermond. Meer informatie vind je hier


Mindfulness introductieworkshop

Op 22 februari kun je in Eindhoven kennismaken met mindfulness. Hoe word je mindfull en welke technieken staan centraal? Tijdens deze ontspannende anderhalf uur worden al je vragen beantwoord. En kun je er daarna geen genoeg van krijgen? Geen probleem, je kunt namelijk op verschillende locaties in het zuiden terecht voor trainingen.

Dit evenement van de MindfulnessFabriek vindt plaats in Eindhoven, maar er is ook een locatie in Heerlen. Meer info en de agenda vind je hier.


Even helemaal jezelf zijn: Carnaval/ Vastelaovend!

Van 22 februari tot en met 25 februari kun je in je mooiste pak lekker losgaan op de beste carnavalskrakers. Even weg met die stress, deze dagen staan in het teken van feesten met vrienden en familie. Een paar dagen zijn wie je wilt, als jezelf! Als het hossen niet voor jou is weggelegd, kun je in de meeste wel genieten van de pracht en praal van de optocht.

Carnaval – in het Limburgs ‘Vastelaovend’ wordt van Breda tot aan Maastricht gevierd. Elke plaats heeft zo zijn eigen tradities en evenementen rondom deze week, dus houd de carnavalskalenders in de gaten.

87 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven