Zoeken

Self-care Guide - Amsterdam

Bijgewerkt: 16 dec 2019

Maandelijks inspireren we jou met verschillende self-care activiteiten, zorgvuldig geselecteerd door het Take Care of Your Selfie team. Hier lees je onze tips voor de maand December.

De hele maand: Take Care of Your Selfie podcasts

Gebruik je telefoon even niet voor het bekijken van andermans leven maar laat je inspireren door onze podcast. Op zowel Spotify als op de Itunes vind je de Take Care of Your Selfie podcast. Founder van Take Care of Your Selfie, Anouk, gaat met verschillende inspirerende mensen in gesprek over self-care gerelateerde onderwerpen. Er worden verschillende boeken aangeraden en challenges geïntroduceerd om de podcast direct in de praktijk toe te passen.


Luisteren doe je hier: Spotify of Itunes


7 December: My Roots – Opstellingen

Wil jij graag kennismaken met familieopstellingen? Veronika Nab is onze favoriet op dit gebied. De opstellingendag is erop gericht om inzicht te geven in de bewuste en onbewuste invloeden die jouw omgeving zoals familiebanden en systemen op jou hebben. De inzichten vanuit de opstelling geeft jou de vrijheid om keuzes te maken die bij jou en je omgeving passen. Tijdens een opstelling staat er een thema of een vraag centraal. Om zichtbaar te maken wat er in jouw familie of leven speelt wordt er gebruik gemaakt van representanten. Representanten zijn mensen uit de groep waarin je de opstelling doet, mensen die iets of iemand uit jouw systeem vertegenwoordigen, bijvoorbeeld: vader, moeder en de vraagsteller zelf.


Voor deze workshop is er geen plek voor een vraagsteller, er is wel plek voor representanten (een mooie manier om kennis te maken met deze krachtige techniek).


Toegangstickets boek je hier.


7 December: Wim Hof Method - Fundamentals Workshop

Ben jij al begonnen met koud afdouchen of geïnteresseerd in wat een ijsbad je kan opleveren? Als jouw antwoord “hell yes” dan is dit event interessant voor jou. Wim Hof is de Iceman. Hij staat bekend om zijn records zoals anderhalf uur in ijswater zitten of een marathon in de vrieskou. De Wim Hof Methode is een tool om je lichaam en geest in optimale conditie te krijgen. Een mooie manier om goed voor jezelf te zorgen!


Toegangstickets boek je hier.


7 + 8 December: Sissy-Boy’s Maison de Noël

Self-care hoeft niet altijd iets spiritueels en/of rustig te zijn, soms is even naar buiten gaan en je vermengen met gezelligheid ook een fijne tool om wat meer ruimte voor jezelf te creëren. Om in de winterse sferen te komen organiseert Sissy Boy dit jaar een gezellige kerstmarkt-beleving. Zo wordt er een compleet huis omgetoverd tot een winters kerstparadijs waar je inspiratie op kan doen voor de feestdagen. De focus ligt hier niet alleen op kerstspulletjes kopen, de gehele beleving en het fijne van Kerstmis zijn het belangrijkst! Daarnaast hebben ze livemuziek, warme chocolademelk en kruidige glühwein om je self-care uitje compleet te maken.


Toegangstickets boek je hier.


Let op! Er wordt gewerkt met tijdsloten waar je een toegangskaartje voor moet kopen. Na de tijd in het kerst-huis mag je wel zo lang als je wilt blijven hangen op de gezellige binnenplaats.


14 december: Storytelling & Harp

Een avond wegdromen in een verhaal wat ondersteunt wordt door live harp muziek. Klinkt als muziek in de oren toch? Als je ontspanning vindt in boeken, verhalen en muziek dan is Storytelling & Harp een fijn event voor jou om bij te wonen. Zelf hoef je even niet na te denken, je mag gewoon lekker gaan liggen en je gedachten laten leiden door de woorden en de klanken in de ruimte. Het event vindt plaats in het prachtige grachtenpand van The Conscious Club, waar duurzaamheid, yoga en spiritualiteit voorop staan.


Toegangstickets vindt je hier (dit evenement is Engelstalig).


15 + 22 + 29 December: Second Chance Sunday: Cold War

Wanneer het buiten kouder wordt is het heerlijk om binnen een film op te zetten en even te ontspannen. Nu beschikt Amsterdam over vele leuke filmhuizen waaronder Lab 111. In de categorie ‘Second Chance Sunday’ worden indrukwekkende films opnieuw gedraaid, waaronder in December het Poolse drama Cold War (EN subs) door de regisseur Pawel Pawlikowski. Een liefdesverhaal tussen een muzikant en een vrijgevochten vrouw wat zich afspeelt in de Koude Oorlog. Een meeslepend verhaal over een onmogelijke liefde.


In Lab 111 vind je ook een gezellige bar waar je ook lekker kunt eten, leuk om iets extra’s aan je self-care moment toe te voegen!


Toegangstickets boek je hier.


20 December: De Kracht van Visualisatie

Visualisatie is een krachtige tool om jouw droomleven te gaan leiden. Ben jij benieuwd hoe visualisatie jou daarbij kan ondersteunen? Dan is deze workshop iets voor jou! In de workshop wordt uitgelegd welke vormen van visualisatie er zijn en waar het toe dient. Take Care of Your Selfie is groot fan van visualiseren en heeft zelf beleefd hoe dit kan bijdragen aan het realiseren van onze dromen.


Toegangstickets boek je hier.


Hoe je goed voor jezelf zorgt tijdens de feestdagn, lees je in de blog van Anouk op Bedrock Magazine.


Dit artikel is geschreven door Anouk Schaap en Saartje Nibbering.


136 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Take Care of Your Selfie | Andries Copierstraat 102, Amsterdam |  Tel: +31 (0)6 14 06 87 73 | info@takecareofyourselfie.nl