Zoeken

Vijf redenen waarom jij de vakantie van 2020 niet mag overslaan

Bijgewerkt: 29 jul 2020

Het zonnetje schijnt, de lucht is helderblauw en je voeten bungelen over de rand van het zwembad. Is dit werkelijkheid of een droom? Zie jij dit nog voor je deze zomer of heeft corona jou in de macht? Het is zo goed om vakantie te nemen. Waarom? Lees hieronder de vijf redenen waarom het zo goed is om een pauze in te lassen.

© Simone Schaap

Naar buiten gaan is gezond

Zit jij dagenlang achter de computer en zie jij weinig daglicht? Tijd om naar buiten te gaan, vooral in de zomer. Laat je lichaam maar wat vitamine D opnemen door de heerlijke zonnestralen. Vitamine D is onder andere goed voor het immuunsysteem, de hersenfunctie en de botten. Daarnaast heeft vitamine D een positieve werking op body en mind. Wist je trouwens ook dat een omgeving in de natuur stress-verlagend werkt? We voelen ons vrolijker en slapen beter.

Vakantie geeft rust

Als je echt even afstand neemt van je werk en ruimte maakt voor vrije tijd, dan hoef je niets. Door niets te hoeven, voelen we ons ontspannen. Geen wekker, geen laptop, geen afspraken. Onze geest vindt dit heerlijk. Rust en ontspanning draagt namelijk bij aan een positief gevoel. Depressie en negatieve gevoelens nemen af. De universiteit van Pittsburgh Mind-Body Center heeft een onderzoek gehouden onder 1400 deelnemers waaruit blijkt dat mensen zich gezonder en uitgerusten voelen tijdens vakantie. Dat wil jij toch ook?

Tijd voor meer productiviteit

Als ondernemer denk je misschien dat er geen ruimte is voor vakantie. Er ligt nog zoveel werk op je te wachten. Vakantie kost tijd en dat heb je niet, denk je. Dat is niet helemaal waar. Wist je dat de productiviteit juist achteruit gaat als je door blijft gaan? Door op vakantie te gaan of naar een andere omgeving, laad je jezelf weer op. Je krijgt hernieuwde energie om weer aan de slag te gaan. Een nieuwe focus en verbeterde productiviteit.

© Simone Schaap

Creatie door rust

Ben jij graag creatief bezig, maar is het de laatste tijd ver te zoeken? Dan is het toch verstandig om even het werk te laten voor wat het is en op vakantie te gaan. Door letterlijk uit je dagelijkse routine te stappen, ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën. Dus snuif die nieuwe stad in je op. Ervaar het eten, leer de taal, bekijk de mensen en geniet van een andere cultuur. Deze inspiratie zal je helpen om de creativiteit weer te laten komen.

Reflecteer er op los

Tijdens je werkweek komt het er vaak niet altijd van om te reflecteren op jezelf. Reflecteren gaat pas goed als je afstand neemt van je werk. Gebruik je vakantie voor zelfreflectie. Wat heb je tot nu toe gedaan? Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Doe die computer even uit, ga op een andere plek zitten waar je je vrij voelt en geen verplichtingen hebt. Door te reflecteren krijg je meer inzicht in wie je bent en wat je doet en of dat (nog) bij je past. Waar wacht je nog op? Pak die koffers en plan een pauze in.

Dit artikel is geschreven door Yvonne Doff van The Writing Woman. Yvonne houdt zich bezig met het schrijven van het verhaal achter de ondernemer. Daarnaast geeft ze creatieve schrijfworkshops. In verschillende blogs en artikelen wil zij mensen enthousiasmeren, motiveren en inspireren. Heb jij een artikel, blog of over-mij pagina nodig of wil jij geïnspireerd worden? Bekijk dan hier haar website of Instagram.

62 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Take Care of Your Selfie | Andries Copierstraat 102, Amsterdam |  Tel: +31 (0)6 14 06 87 73 | info@takecareofyourselfie.nl