Zoeken

Hoe zorg je goed voor jezelf in hevige verliefdheid?

Bijgewerkt: 15 nov 2019

Het is geweldig leuk om tot over je oren verliefd te worden. Het is een periode om enorm van te genieten en jezelf beter te leren kennen. Maar ook een periode waarin je jezelf kunt verliezen. Wil jij een mooie en evenwichtige relatie opbouwen, dan is het van belang dat je ondanks jouw hevige verliefdheid dichtbij jezelf blijft. Lees hieronder hoe je goed voor jezelf blijft zorgen terwijl je met je hoofd in de wolken loopt.


1. Be prepared

Je moet jezelf goed kennen om te weten waar jouw grenzen liggen en waar jij behoefte aan hebt. Gaop ontdekking wat jou gelukkig maakt, energie geeft, maar ook waar jij veel energie aan verliest en wat jou stress geeft. Het is goed om voor jezelf na te gaan (en op te schrijven) wat jij nodig hebt om je veilig en goed te voelen in een relatie. Je lichaam is jouw adviseur op het moment dat je tot over je oren verliefd wordt. Bereid je je daar ook op voor, het is lastig om naar die seintjes te luisteren als je lichaam vliegt van alle vlinders. Pak dagelijks een momentje om meer met je lichaam in contact te komen. Leer te luisteren naar wat jouw lichaam jou vertelt. Als je dit traint kun je daar gemakkelijker bij komen op andere momenten, zoals in hevige verliefdheid. Doe dit via een bodyscan of meditatie

(deze komen binnenkort op www.takecareofyourselfie.nl)


2. Stay present

In de verliefdheid kun je al gauw een perfect plaatje in je hoofd creëren. Het kan zomaar dat je op date drie denkt aan trouwen, kindjes maken en de rest van je leven met je lover doorbrengen. Probeer vooral in het moment te genieten, door realistisch te blijven en zonder teveel verwachtingen te hebben. Wees je ervan bewust wanneer jouw romantische brein met je aan de haal gaat en je wellicht al tien stappen voorloopt. Je weet niet waar en hoe deze romance gaat eindigen, behoud je energie door te genieten van alles wat er op dat moment is. Iedere keer dat je jezelf erop betrapt dat je aan het fantaseren bent over de toekomst, kun je jezelf terughalen naar het moment door je te focussen op je ademhaling. Geniet van alles wat je op dit moment voelt!


3. Don’t get lost

Het is geweldig om verliefd te zijn, op de leukste dates te gaan en elkaar steeds beter te leren kennen. Hier mag je dan ook flink van genieten, maar probeer jezelf niet te verliezen. Dit doe je door jezelf te herinneren aan wie jij bent, wat voor jou belangrijk is en waar jouw grenzen liggen.

Aandacht voelt heerlijk en het is dan ook helemaal niet gek dat je (een beetje) verslaafd raakt aan de ander. Maar het is goed om je te realiseren dat de gevoelens die jouw lover naar boven brengt, in jou aanwezig zijn en dat altijd al zijn geweest. Alles wat jij hoort te krijgen in het leven zal naar je toekomen. Stel dus gerust je grenzen als jij behoefte hebt aan wat me-time en wees eerlijk over waar jij naar verlangt. Wanneer jullie beiden open en eerlijk kunnen communiceren over jullie behoeften, kan er iets heel moois ontstaan.


4. Be honest

Wees eerlijk, niet alleen naar elkaar maar ook naar jezelf. Zeker als je een tijdje vrijgezel bent

geweest, is de aandacht en het uitzicht op een relatie helemaal het einde. Blijf wel eerlijk naar jezelf of dit de juiste persoon is voor jou en jouw toekomst. Wees ook eerlijk naar jezelf ten opzichte van het creëren van verwachtingen.


Je weet wat ze zeggen: “Expectation is the mother of all fuck ups”. Het hebben van teveel verwachtingen maakt de kans om je gekwetst te voelen een stuk groter. Je kiest niet op wie je verliefd wordt, maar wel met wie je een relatie aangaat. Dus maak bewuste keuzes.

Rest niets anders om je vooral veel plezier in deze mooie tijd te wensen: Geniet van het moment, blijf bij jezelf en houd je verwachtingen enigszins realistisch.


Deze blog is geschreven door Anouk Schaap.


Redactie: Daphne Schaufeli

39 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Take Care of Your Selfie | Andries Copierstraat 102, Amsterdam |  Tel: +31 (0)6 14 06 87 73 | info@takecareofyourselfie.nl