more ABOUT

ME

van dieptepunt naar mijn missie volbrengen

Een jonge vrouw van net 32 met ambities. Ik was voor de buitenwereld en zeker op alle netwerkborrels waar ik wekelijks te vinden was, vast en zeker door de meesten als succesvol bestempeld. Voor mijn dertigste gaf ik leiding aan ruim 20 man, ik was vice-voorzitter van de ondernemingsraad van een beursgenoteerde bank en ik was bestuurslid van een netwerk van jonge vrouwen binnen de financiële sector. Ook sociaal ging ik wel lekker: ik had wekelijks etentjes met vrienden en ging in het weekend naar hippe Amsterdamse feestjes (en deelde dit uiteraard naar hartenlust via social media). Daarnaast stond ik viermaal in de week in de kickboksschool, mijn gekochte woning in Amsterdam West kon zo verschijnen in de Elle Decoration en ik maakte op de avonden dat ik thuis at, Instagram-waardige maaltjes voor mijzelf of voor mijn vrienden. Ik dacht het zo mooi voor elkaar te hebben. Totdat ik thuis kwam te zitten met een burn-out. Het kwam out of the blue, als een onverwachte rechtse directe. 

​Wat ging er mis?

​Wat is er misgegaan vraag je je af? Ik liet me enorm beïnvloeden door anderen. Ik voelde een enorme druk van mijn vader om te presteren en veel geld te verdienen. Ik vond de meningen van anderen belangrijker dan mijn eigen mening (onbewust). Tevens luisterde ik naar mensen die het in mijn ogen succesvol waren maar dat ging met name om een bepaalde positie of de financiële beloning ervoor. Ik maakte keuzes die goed waren voor mijn bankrekening of voor mijn CV. Daarnaast heb ik social media een enorme druk laten uitoefenen. Door LinkedIn voelde ik druk om te presteren en hogerop te komen. En dan Instagram en Facebook om vooral heel veel leuke dingen te doen, vrienden te moeten zien, er goed uit te zien, te sporten, een mooi huis hebben, fantastische maaltijden in elkaar te draaien en ga zo maar door.

Ik ben er enorm van geschrokken hoe ik niet meer in controle was over mijn eigen leven. En vooral dat ik dat destijds niet inzag. Dit heeft gezorgd voor een grote omslag. Ik ben nu bewust van  mijn gedachten en lichaamssignalen in alledaagse situaties. Door onder andere yoga en meditatie sta ik veel dichter bij mijzelf en maak ik van daaruit nieuwe beslissingen. Ik gebruik social media om me te inspireren door quotes of mensen die vanuit hun eigen kracht en kwetsbaarheid werken. LinkedIn zet ik in om mijn boodschap van Take Care of Your Selfie uit te dragen. En op Facebook vind ik de leuke feestjes die mij nieuwe energie geven. De (harde) lessen die ik heb gehad, de kennis die ik heb opgedaan en mijn werkervaring hebben mij een nieuwe missie bezorgd en daar ben ik in dit moment enorm dankbaar voor.

Take Care of Your Selfie | Andries Copierstraat 102, Amsterdam |  +31 (0)6 14 06 87 73 | info@takecareofyourselfie.nl

© 2020 Take Care of Your Selfie